CONTENT CONGRESS AGENDA

CONTENT CONGRESS AGENDA

The Content Congress at CABSAT is the leading platform for the broadcast, production, content delivery, digital media and satellite sectors across the Middle East, Africa and South Asia playing a critical role in delivering industry-shaping dialogues, uniting over 250 creative visionaries, technological disruptors and industry influencers for 2 days of active debate and discussions.

Loading
11:00
  1. 30 mins
    • Content Congress
11:45
  1. 60 mins
    • Content Congress
    • After the death of radio and print, is TV the next victim of the digital revolution?
    • How can you prepare your business for future disruptions to TV entertainment?
    • Evolution of TV entertainment and its future
    • Putting in place a strategy to meet future demands and changes in the market
    • Ensuring your competitive 10 years from now
12:45
  1. 45 mins
    • Content Congress
    • Looking at consumer interests and behaviors to identify the right product for your viewers
    • How do you evaluate a program or show success rate before you broadcast it?
    • Developing creative content that adds value to the consumer
    • How do you create content that stands out in a crowded market and attracts consumers?
    • Diversifying your content to attract maximum viewers from across cultures, ages, and interests
13:30
  1. 30 mins
    • Content Congress
14:00
  1. 45 mins
    • Content Congress
    • Looking at other region’s content and how it is exported globally (Turkish, Indian, Korean…etc drama and films)
    • What’s stopping the Arabic producers from exporting their content?
    • How can we create Arabic content that competes globally?
    • Popular TV formats in the region (reality shows, talent shows…etc
15:30
  1. 45 mins
    • Content Congress
17:00
  1. 15 mins
    • Content Congress
11:00
  1. 30 mins
    • Content Congress
13:00
  1. 20 mins
    • Content Congress
13:20
  1. 40 mins
    • Content Congress
    • Exploring the new challenges of content creation and distribution in the digital age
    • Mastering automation of news and content production: use cases, current status, industry examples and main challenges
    • How are news agencies competing with social media platforms?
    • Looking at different ways of video delivery for different audiences, challenges and key instruments
    • Content and distribution quality and speed – which one do you prioritize?
14:00
  1. 30 mins
    • Content Congress
    • Creating alternative revenue generation
    • Diversifying your revenue resources
    • How do you attract advertisers?
    • Maximizing your content monetization
14:30
  1. 45 mins
    • Content Congress
16:00
  1. 45 mins
    • Content Congress
    • Exploring disruptive technologies and their impact on traditional TV programing (AI, Blockchain, Voice navigation …etc)
    • How can next-gen take your viewer experience to the next level?
    • Which technologies should you adopt? How can you assess your ROI?
    • Content distribution in a digital era
      • Diversifying access to your content and increasing your flexibility in a cost-effective manner
      • Utilizing new platforms and technologies to reach audiences - video content, VOD, OTT, Mobile TV
16:45
  1. 15 mins
    • Content Congress

Supporting Partners

Strategic Partners

E-SPORTS Founding PARTNERS

PHOTOGRAPHY WORKSHOP PARTNER

Supporting Associations

Digital Registration Partner

Content Congress Platinum Sponsor

Content Congress Gold Sponsor

GVF Satellite Summit Platinum Sponsor

GVF SATELLITE SUMMIT SILVER SPONSOR

Content Studio Hub Partner

Official Media Partners

Meeting Room Sponsors

Official Publication

Official Publisher

Official Airline Partner

Official Cabsat TV Partner

Official Courier Handler

Official Travel Partner

Organiser