ESports Pavilion

ESports Pavilion

Launching this year at CABSAT 2019, the eSports showcase will provide Broadcasters, Advertising & Marketing Agencies, Premium Brands & Game Developers a tremendous opportunity to understand, learn and adapt these bite-sized formats.

An invite-only networking event for high-level executives to create a marketplace for eSports deals to happen featuring a conference with panels and keynotes designed to debate and educate newcomers about how eSports work. Most importantly, you’ll gain insights, celebrate success, and find unexpected opportunities to accelerate your business.

Speakers

Agenda

Loading
11:00
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
11:30
  1. 10 mins
    • E-sports Pavilion
11:40
  1. 20 mins
    • E-sports Pavilion
    • Looking at the evolution of eSports
    • Overview of the current market situation
    • What are the main challenges hindering the growth of the industry?
    • Exploring the growth opportunities and how to capitalize on them
12:20
  1. 15 mins
    • E-sports Pavilion
12:35
  1. 25 mins
    • E-sports Pavilion
    • Building a sustainable tournament management organization
    • Identifying key industry difficulties and challenges
    • International ecosystem vs local ecosystem
13:00
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
13:30
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
    • Role of talent and content in esports organization
    • Looking at how non-endemic platforms benefit from esports audience
    • Developing creative and highly consumable content
14:00
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
    • Providing an exceptional experience
    • Designing and building innovative arenas
    • Key technical and operational challenges and how to overcome them
    • Creating entertaining and captivating storytelling
    • Broadcasting e-sport events (linear distribution, digital distribution…etc.)
14:30
  1. 45 mins
    • E-sports Pavilion
15:15
  1. 15 mins
    • E-sports Pavilion
15:30
  1. 45 mins
    • E-sports Pavilion
    • Overview of the ins and outs of building an esports team
    • Competitive game planning and strategy
    • Effective league operations and management
    • Best practices in player and talent management
    • How is team management different from managing a single player?
16:15
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
    • Identifying and understanding your target audience
    • Building a community of fans to support your eSport events
    • Adopting the right communication strategy to reach the fans
    • Innovative ways of engaging with your target audience
16:45
  1. 15 mins
    • E-sports Pavilion
11:00
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
11:30
  1. 10 mins
    • E-sports Pavilion
11:40
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
    • A look at current national federations
    • Why we need government support
    • Grassroot vs professional leagues
12:10
  1. 20 mins
    • E-sports Pavilion
12:30
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
13:00
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
13:30
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
14:00
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
    • Catalyzing growth - the role of distribution platforms within the ecosystem
    • Aligning your marketing strategy with the market
    • Developing creative and highly consumable content
14:30
  1. 60 mins
    • E-sports Pavilion
15:30
  1. 30 mins
    • E-sports Pavilion
16:00
  1. 45 mins
    • E-sports Pavilion
    • A look at the value of esports for endemic brands
    • Exploring the best methods to drive your revenue (sponsorships, advertisement sales…etc)
    • What are the opportunities and how can we capitalize on them?
16:45
  1. 15 mins
    • E-sports Pavilion

.


huawei

Digital Registration Partner

Content Congress Platinum Sponsor

Content Congress Gold Sponsor

GVF Satellite Hub Summit Platinum Sponsor

Strategic Partners

Supporting Associations

Official Media Partners

E-SPORTS Founding PARTNERS

PHOTOGRAPHY WORKSHOP PARTNER

Official Publication

Official Publisher

Official Airline Partner

Official Cabsat TV Partner

Content Studio Hub Partner

Official Courier Handler

Official Travel Partner

Organiser